به عنوان کسی که در یک محیط اداری مشغول به کار هستید، قطعا با ناملایمت هایی در هنگام خرابی و مشکلاتِ کار پرینترها و دستگاه های فتوکپی روبرو شده اید. برای مشاهده بهتر و یادآوریِ این ناملایمتی ها، در ادامه ویدیوی سرگرم کننده ای را از فیلم کمدی سینمایی Office Space مشاهده کنید!

اگر چه به ظاهر دستگاه های کپی برای انتقال ساده تصاویر و نوشته ها از برگه ها به همدیگر و یا از کامپیوتر به کاغذها تولید شده اند ولی در واقعیت مشکلات کوچک ولی پردردسری برای اپراتورهای پای دستگاه بوجود می آورند. در ادامه برخی از مشکلات رایج انواع دستگاه های فتوکپی و پرینتر معرفی شده و سعی شده بهترین راهکارِ برطرف سازیِ آنها توضیح داده شود.

شما هم برای ما از تجربیات خود بنویسید. ما مطالب ارسال شده ی شما را با نام خودتان در همین سامانه برای استفاده ی تمام کاربران به اشتراک خواهیم گذاشت.

copy_machine_problems

1. جمع شدنِ (مچاله شدن) کاغذ

جمع شدن (یا اصطلاحا مچاله شدن) کاغذ در دستگاه از مشکلات بسیار معمولِ دستگاه های فتوکپی و پرینتر است که معمولا به علت های مختلفی بوجود میاید. استفاده از اندازه های غیر استانداردِ کاغذ، قرارندادنِ صحیح کاغذ در دستگاه، استفاده از کاغذهای ناصاف از شایع ترین دلایلِ این اتفاق هستند. تنها راهِ حل این مشکل کشیدنِ دستیِ کاغذ از دستگاه و درج مجدد کاغذ اینبار بصورتِ صحیح در دستگاه کپی یا پرینتر است.

یکی دیگر از دلایل جمع شدن و مچاله شدنِ کاغذ در دستگاه چاپگر می تواند گردوغبارِ نشسته روی کاغذ نیز باشد. این گرد و غبار در صورتِ وجودِ بیش از حد روی وزن کاغذ و همینطور جرمِ کاغذ تاثیر گذار بوده و می تواند باعث گیرکردنِ کاغذ در دستگاه چاپ گردد.

برای دوری از این مشکل نیز بهترین راه تمیزکردنِ دوره ای لاستیک های کاغذکش در دستگاه های کپی و پرینتر است.

2. افتادنِ خط روی کاغذ

این که یک برگه ی چاپ شده یا کپی تهیه کنید و ببینید بعد از چاپ که روی کاغذِ چاپ شده رگه ها و خطهای اضافی مشاهده می کنید یک مشکلِ کاملا شایعِ دیگر در پروسه چاپ می باشد. دلایلِ زیادی برای این اتفاق ممکن است وجود داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • وجود مواد خارجی مانند گردوغبار روی شیشه یا آینه ی اسکنر (در صورتی که این مشکل برای دستگاه کپی باشد)
  • خرابیِ درام یا نیاز به تعویض دولوپر (که معمولا برای دستگاه های مالتی فانکشن یا اصطلاحا چند کاربردی کپی اتفاق می افتد)
  • ناهماهنگی بلیدِ درام که باعث ایجاد خطهای عمودیِ بزرگ در چاپ می شود
  • مشکلات ناحیهِ فیوزینگ (فیوزر) که در بخش خارجی دستگاه فتوکپی می باشد

توصیه ی اول که بسیار اتفاق می افتد تمیز کردنِ شیشه و آیینه اسکنر دستگاه می باشد که توصیه می شود با رعایت احتیاط لازم و با مطالعه راهنمای دستگاه انجام شود. و در صورت حل نشدنِ مشکل، توصیه می گردد با سرویسکار فنی برای تعویض سایر واحدهای مشکوک تماس بگیرید.

3. مشکلات کارتریج و تونر

کم بودنِ تونرِ دستگاه، خالی شدنِ کارتریج یا کیفیت پایینِ تونر کارتریج می تواند جزو مشکلات شایع دیگر در دستگاه کپی و پرینتر باشد. اگر مشکل خالی بودن یا کم بودنِ تونر باشد بدیهی ست که با جایگزینیِ آن، این مشکل حل خواهد شد. در غیر اینصورت در صورتِ کیفیتِ پایین تونر کاتریج یا ناکارآمدی های نامشخصِ دیگر احتمال دو علت بوجود میاید:

  • در قدمِ اول اقدام به تعویض واحدِ کارتریج بصورت کامل نمایید.
  • در صورتِ باقی ماندنِ مشکل توجه داشته باشید که اکثر دستگاه ها نیاز به تونر کارتریج های اختصاصی خود را دارند. حتما توجه کنید که از تونر کارتریجِ اصلیِ دستگاه استفاده نمایید.

4. چین خوردن صفحات

علت هایی که برای مچاله شدنِ کاغذ در گزینه ی اول مورد بررسی قرار دادیم نیز می تواند علت این اتفاق باشد ولی به غیر از آن موارد، یک موردِ مهم دیگر که رطوبتِ کاغذ می باشد نیز می تواند علتِ رخداد این اتفاق باشد. اینکه صفحاتِ چین خورده در خروجیِ دستگاه به ما تحویل داده شود یکی از نتایجِ شایعِ رطوبتِ ایجاد شده روی کاغذ می باشد. همینطور این رطوبت می تواند از درونِ دستگاه و از روی قطعات به روی کاغذ منتقل شود. توجه داشته باشید که قرار نیست که این رطوبت حتما با چشم دیده شود.

توصیه می گردد در درجه اول از استفاده از کاغذهایی که ظاهرا مناسب نیستند دوری کنید، و در صورتِ اطمینان از استاندارد بودنِ کاغذ و همینطور فاقد رطوبت بودنِ کاغذ، اقدام به پاکسازیِ قطعاتِ داخلی دستگاه، بخصوص در بخش فیوزینگ (خروجی) کنید. همینطور سینی ورودیِ کاغذ دستگاه نیز از قطعاتی می باشد که می تواند رطوبت را به کاغذ انتقال دهد.

5. کپی های ایجاد شده خیلی تاریک یا خیلی روشن هستند

در بیشترین اتفاقات این حالات، معمولا تاریک یا روشن شدنِ صفحات کپی شده ارتباط با بالانس نبودن (تنظیم نبودن) صحیح تنظیماتِ نرم افزاریِ دستگاه می باشد. خیلی از افراد معمولا بصورت عمدی یا سهوی تنظیماتِ سابقِ دستگاه را که دستگاه در حالت عادی مشغول به کار بوده را انجام میدهند ولی ما توصیه می کنیم در این مواقع حتما تنظیمات دستگاه را ریست کنید و همه ی تنظیمات را از ابتدا انجام دهید.

یکی دیگر از علت های این اتفاق ممکن است پایانِ عمر درام یا کیفیت پایین تونرِ دستگاه باشد. خیلی از خدمات دهندگانِ پس از فروشِ دستگاه های کپی اقدام به تونرهای غیر اصلی با کیفیت پایین به مشتریان می کنند که می تواند تاثیر نامطلوبی از روشنایی یا تاریکی روی کاغذِ چاپ شده ایجاد کند. توصیه ی ما تعویض درام و تونر کارتریج دستگاه است.

6. ایجاد شدنِ نقطه روی برگه

همانطور که از نام این مشکل مشخص است، این مشکلِ شایع از ایجادِ نقاطِ اضافی روی برگه ی تشکیل شده صحبت می کند. باز هم در ابتدا شیشه و آینه اسکن را بازبینی و تمیز نمایید. و اگر این مشکل همچنان باقی نماند قطعا اقدام به تعویض دارم نمایید تا مشکل برطرف شود!

CART

Registration

Forgotten Password?